27 Ekim 2009 Salı

Sigara bağımlılığı Olan Anne Adaylarına Öneriler (http://www.hamile.web.tr/)

bu gün internette sörf yaparken çok faydalı bir siteye rastladım bu siteyi size tanıtmak istedim hamile anne adayları ordaki bilgileri takip edin eminin çok faydalanırsınız.Babalara'da tavsiye ediyorum. bu yazıyı çok sevdiğim sigara tiryakisi olan bir kızımın hamile olma ihtimali olduğu için yayınlıyorum . inşallah sigarayı bırakır veya azaltır eşide sigara kullanıyor bıraksa bile pasif içici olacak. ismini zikretmeye luzum yok o bu yazının kendisi için yayınlandığını anlayaçaktır. Öncelikle unutmamalısınız ki Sigarayı gebeliğinizin hangi döneminde bırakırsanız bırakın bundan hem siz hem de bebeğiniz mutlaka Fayda görecektir. "Nasıl olsa olan olmuştur" düşüncesi hatalıdır.

Sigarayı tümüyle ve Gebeliğin planlandığı andan itibaren bırakmak en idealidir, ancak bunun zor olduğu da bir gerçektir. Tümüyle bırakamazsanız, günlük sigara sayınızı 10'un altına indirin.

Emzirme döneminde ve diğer zamanlarda hiçbir zaman Bebeğinizin bulunduğu yerde sigara içmeyin, eşinizin ve diğerlerinin de içmesine izin vermeyin. Evde Sigara İçilmeyen alanlar yaratın.

Sigara içen anne ve Babalarin çocuklarının da büyüdüklerinde büyük olasılıkla sigara içme Alışkanlığı edindiklerini unutmayın ...

Gebelik ve Lohusalık döneminde sigara içilen yerlerden uzak durun (Pasif sigara içiciliği!)
http://www.hamile.web.tr/ alınmış faydalı bir bilgi

Hiç yorum yok: